Du har förmodligen, liksom många andra, funderat på varför usb c kontakter ser ut som de gör. Själva sladden är ju som alla andra sladdar, inget märkvärdigt. Men själva usb c kontakten hade kunnat se ut på hundra olika sätt, men man valde just detta. 

Allt började med en man som vi kan kalla Nisse. Vad han egentligen hette förtäljer inte historien, eftersom uppfinnarna av usb c gjort sitt bästa för att inte avslöja var de fick själva utseendet ifrån. Hur som helst, Nisse hade många idéer, ingen av dem var egentligen relaterat till usb c som teknik, men han gjorde många vackra bilder av sladdar, där han gjorde konstnärliga tolkningar av de kontakter som redan fanns på marknaden, som nya designer.

Nisse var en helt okänd konstnär, han hade inga utställningar och ingen digital marknadsföring. Han gav bort sina sladdbilder till sina vänner och andra han gillade. Nu råkade det sig så att han en dag träffade på en av personerna bakom usb c, och genom olika omständigheter blev det så att den här personen fick ett av Nisses konstverk med en av Nisses unika idéer.  

Detta blev en lyckträff, man hade lagt mycket tid på att fundera på hur den klara produkten usb c faktiskt skulle se ut. Allt som behövdes nu, vara att kombinera tekniken för usb c, layouten för de olika kontaktytorna, med designen Nisse hade skapat. Så hade man då tillverkat den första usb c sladden, med det stilrena utseendet vi är vana vid.

Vad hände då med Nisse? Jo han fortsätter sitt liv som okänd konstnär. Han bryr sig inte om usb c, pengar eller kändisskap. Han har några usb c sladdar i sin samling, för han samlar på sladdar så att han kan avbilda dem och han vill förstås ha en komplett samling. Men några prylar som nyttjar usb c har han fortfarande inte, Nisse är inte så mycket för nymodigheter på så vis. Så nu vet du hur det gick till när usb c fick sin design.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *