Er nyfikenhet går mig aldrig på nerverna. Detta vill jag verkligen ha sagt. Inte bara för att jag är på sanslöst bra humör utan för att jag genuint – allt humör åsido – känner så. Det bästa som finns är när jag har skrivit ett inlägg om något obskyrt ämne och ni reagerar positivt. Så var det förra veckan, efter mitt inlägg om städfirmor. Frågorna har bokstavligt talat haglat in och jag inser att de inte kan besvaras på tu-man-hand. Jag får lov att göra ett inlägg där jag besvarar frågorna om städfirman kollektivt och det är inlägget du just nu läser.

Nu åker vi.

Hur kändes det att växa upp i en familj som drev städfirma?

Ärligt talat: Jag tror att det är ungefär samma känsla som de flesta har angående sin familj. Det var inte så att det påverkade mig eller min inställning till familjen nämnvärt. Jag har visserligen inget att jämföra med förstås. Men det var mycket som kretsade kring städfirman. Både mamma och pappa och mina äldre syskon var engagerade. När jag tillslut fick åldern inne engagerade även jag mig i firman och våra tjänster. Det föll sig naturligt.

Det får mig också att tänka på hur jag tänkte om vår städfirma när jag var liten. Eftersom det var en så stor del av mitt liv tänkte jag att alla andra hade det likadant. Alla driver väl städfirma men så var såklart inte fallet. Det gick upp för mig någon gång när jag var 6-7 år och det var.. ja, ska vi säga förvirrande?

Hur länge var du verksam i städfirman?

Nu ska vi se. Jag började sommarjobba där när jag var 15 år. Jag fick alltid ta med en kompis på tåget och det kändes väldigt kul. Sedan var jag där under somrarna och vissa kvällar under återstoden av högstadiet och under gymnasiet. Efter gymnasiet jobbade jag i 3 år innan jag hoppade på studierna. Det blev alltså ca 7 år på mina föräldrars städfirma. Sedan sa jag tack för mig.

Driver dina föräldrar städfirma idag också?

Nej, idag är de pensionärer, både mamma och pappa. De bor i Spanien och lever ett gott liv. Min äldsta bror tog över städfirman när de gick i pension och det har gått väldigt bra sedan dess. Ja, det tror jag i alla fall. Vi har inte jättemycket kontakt tyvärr. Mycket på grund av att vi bor i olika ändar av landet.

Tjänade du mycket pengar på städfirman?

Ja, jag är väldigt nöjd med lönen jag fick på städfirman. Inte minst när jag var 15 år. Jag minns att mamma och pappa betalade mig och min vän goda pengar för att jobba hos dem. Det kändes schysst och vi kunde göra mycket roliga saker för pengarna.